zoals iedereen wel weet is covid al een tijdje een groot ding in ons leven dus tuurlijk heeft het ook invloed op mijn dagelijks doen. ik volg oline lessen maar vind dit eigenlijk wel lekker. niet meer haasten om de trein te halen maar heerlijk onder een dekentje zitten. soms mag de webcam uit blijven en dan kan ik makkelijk opruimen terwijl ik naar de les luister en houd zo meer vrije tijd over. maar dan…. waar spendeer ik die tijd dan aan? ik mag niet uit eten en een hoop vrienden van mij wonen buiten mijn woonplaats en durven niet met de trein. gelukkig reis ik dan nog wel is naar hun maar ik heb laatste maanden wel minder sociaal contact.

als mijn vrienden hier komen zitten we alleen maar binnen want alles is dicht en de plekken waar je naartoe kan hebben scherpe maatregelen dus je bent meer aan het opletten dan genieten. toch heb ik ook wel het idee een soort rust te ervaren in deze chaos. geen gehaast optijd op afspraken te komen nu alles digitaal is en een hoop toetsen van school zijn nu ook online dus voelt het niet of de docent me de hele tijd op de vingers kijkt. ook heb ik het geluk dat geen van mijn geliefden zijn getroffen door covid dus tot nu toe red ik me wel in deze tijdelijke nieuwe vorm van samen leven.

ik wens sterkte aan de mensen die toch meer last ervaren hieraan maar houd hoop dit blijft niet voor eeuwig. het duurt lang maar niet oneindig dus denk aan alle leuke dingen die wij straks weer kunnen doen en denk maar zo: ik waardeer een warme douce altijd meer nadat ik nat geregend en koud eronder stap. oftewel hierna zullen we alleen maar meer waarderen wat we dan allemaal weer kunnen.

1 reactie

  1. Ik heb dat ook dat er meer rust is in m’n leven door de beperkingen. Ik ben zo benieuwd of mensen elkaar straks nog een hand geven als corona voorbij is..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *