Dankbare planten

De afgelopen maanden is mijn/ons huis versiert met allerlei planten, van makkelijk te verzorgen tot toch wel planten die meer eisen stellen. Een van die planten heeft een naam gekregen: Diva, je raadt het al… omdat ze diva gedrag vertoont. Zo voel ik mij ook over de hele ‘C’ situatie. Men komt er nu achter hoe mensen zich als echte diva’s in de maatschappij voortbewegen. Afgelopen week werd mij dat weer pijnlijk duidelijk gemaakt door een praatje met de beveiliging op mijn werk. In het ziekenhuis -waar ik werk- was de beveiliging druk met binnen komende mensen wijzen op onze maatregelen. Blijkbaar zijn er mensen die het in hun hoofd halen om op dit verzoek in een kinderlijke woede-aanval los te barsten. Dan denk ik: joh dan kom je toch lekker niet mee?! Want dit zijn overigens altijd mensen die niks in het ziekenhuis te zoeken hebben.

Nou denk je misschien ‘ja leuk, wat heeft dit met je planten te maken?’ Mijn planten hebben eigenlijk ook niks in mijn huiskamer te zoeken en toch zijn ze aanwezig. Als goede gastvrouw maak ik het ze zoveel mogelijk naar hun zin, door hun oorspronkelijke leefomgeving zo nauw mogelijk na te bootsen. Over het algemeen zijn mijn planten zeer dankbaar, maar soms gaan zij net als deze mensen volledig in de contramine. Het grote verschil van plant vs. mens is, de redelijke dankbaarheid die bij deze mensen ver te zoeken is.

Cheers corona voor mijn dankbare planten met diva gedrag.

duim omhoog met bloemen die uit de vuist komen.

3 reacties

 1. Redelijke dankbaarheid! Het grote verschil!
  Wij hebben nu ook balkons vol bamboe, grassen en planten. Zijn wel beetje vriendjes geworden…

 2. Ik heb ook een huis vol planten: moeilijke en gemakkelijke.
  Maar ik denk dat ik ze vanaf nu wat anders zal bekijken: divagedrag, planten met capsones, lieverdjes, bloemenkinderen,…
  Mijn plantencollectie zal nooit meer dezelfde zijn :).

 3. Ik denk dat ik mijn planten voortaan op een andere manier zal bekijken.
  Zo zit dat dus: diva’s, kapsones, lieverdjes, bloemenkinderen,…
  Mijn plantenserre zal nooit meer dezelfde zijn. 🙂

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *