Als je opzoekt naar de symptomen van verlatingsangst dan herken ik mezelf hierin. Dus ik denk van wel, en ik ben mij hier recent bewust van.

Ik heb niet superveel vrienden omdat ik in het verleden mezelf vastklampte aan 1 bepaald iemand totdat het verstikkend was en als die persoon dan ook met iemand anders bevriend was, was ik jaloers en zo groeide we uit elkaar. Ik heb zo een paar mooie vriendschappen verloren, wat ik jammer vind van mezelf. Ik heb 2 beste vriendinnen en bij hen heb ik geleerd dat je meerdere beste vriend(in)en kan hebben. Ik heb dit moeten leren want ik wilde hen niet kwijt. En kijk, het is mij gelukt (denk ik). Ik was altijd bang dat ze mij niet meer leuk gingen vinden en daardoor klampte ik mezelf aan hen.

Een ander voorbeeld is Andy, mijn vriend. Zoals jullie weten heeft onze relatie al heel wat doorstaan. Vooral in het begin van onze relatie. Ik heb een tijdje bij Andy en zijn papa gewoond en dat was eigelijk veel te vroeg voor onze relatie en dat zorgde voor heel veel stress en boosheid. Andy had nood aan me-time met zijn beste vriend en ik kon dat niet verdragen omdat ik bang was dat hij mij beu ging worden en mij ging verlaten. Dit was zo’n angst van mij omdat ik niet wist waar ik anders heen moest gaan. Al goed heb ik en Andy deze fase overleefd en alle andere want vandaag de dag staan we sterker als ooit te voren in de relatie.

Ook heb ik in periodes nachtmerries. Meestal worden deze dromen getriggerd als papa een berichtje stuurt. De dromen gaan altijd dat ik terug thuis woon bij papa en keer op keer ben ik niet gelukkig en moet ik weer weglopen. Dan word ik wakker en besef ik hoeveel geluk ik heb en dat het mij gelukt is om gelukkig te zijn.

Als je mijn verleden kent weet je dat ik al vaak teleurgesteld ben geweest en om mezelf te beschermen stelde ik me niet open voor iedereen . Als ik je dan vertrouwde werd het overweldigend voor jou en voor mij. Ik heb veel mensen “verloren” en ik moest altijd opnieuw beginnen met vertrouwen. Ik ben bang om weer alleen te zijn… Ik ben nog niet perfect en heb veel werkpuntjes maar ik probeer mezelf te verbeteren en ik hoop dat andere dit ook merken. Ik besef dat ik niet alleen ben en ik zal altijd mensen rondom mij hebben.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *