Als beroep ben ik een verpleegkundige. Ik sta op het operatiekwartier (OK). Als je hier werkt moet je wachten doen. Dit betekent dat je thuis standby moet staan voor ingrepen.

Ik doe dit graag. Ik hou van de spanning en de adrenaline die hierbij komt kijken als je word opgebeld. Je ziet veel trauma’s en dit is veelzijdig met andere disciplines. Ik ben gespecialiseerd in Cardio en Thorax en Vaat.

Nu dat ik zwanger ben mag en kan ik dit niet meer doen totdat ik na mijn bevalling weer kom werken. Dit komt omdat er een kans bestaat dat je met straling in contact komt, zoals bij een mri moet je ook laten weten dat je zwanger bent. Plus ik kan het ook niet meer om wachten te doen. Ik heb mijn rust na het werk nodig en zeker dat weekend.

Ik heb het heel moeilijk gehad om toe te geven dat het mij niet meer lukt. Ik wilde mijn groep (cluster) niet meer belasten dan nodig maar ik moet aan mijn gezondheid en dat van mijn klein ventje denken. Ik was en ben blij dat mijn collega’s zo begripvol zijn. Dit doet me deugd om te weten dat ik hulp kan en mag vragen.

Maar vandaag op 17 weken en 6 dagen is het mijn allerlaatste wacht. Deze wacht kan ik nog doen omdat ik back up ben. Maar oohjee wat tel ik af naar morgenvroeg zodat ze gedaan is. Ik had nooit gedacht dit te zeggen want ik doe ze heel graag en ook zijn de centjes die met deze wachten tegemoet komen heel fijn.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *