hallo lezers van mijn blog. dit is het vervolg van mijn vorig blog. waar ik vertel over alle vertragingen die ik had opgelopen in mijn studie en nu gaan we verder dat ik eindelijk wist wat ik wilde gaan doen.

ik besloot fysio te worden. ik liep bij de fysio voor mijn rug en vond het zo interessant wat ze allemaal vertelde. ik heb altijd willen weten hoe alles werkte. ik was heel leergierig als kind. en ben dat nog steeds. ik had stage gedaan bij het laboratorium en vond het ergens wel leuk, alleen duurt het zo lang voordat je resultaten krijgt. dat geduld heb ik dan weer niet. ik moet bezig blijven. en dus leek fysio, met een hele uitgebreide studie over het menselijk lichaam mij ideaal. en ook nog eens werken met mensen leek mij erg gezellig.

en dus begon ik aan de sport opleiding. sport en beweging coördinator mbo 4. hierna kan je mooi naar het hbo. en de opleiding was maar 3 jaar. je kon ook versnellen en dan duurde het maar 2. toen gebeurde er iets raars. ondanks dat ik altijd dol op sport was en dit ook prima kon, was ik nu opeens constant buiten adem. niet heel handig met een sportopleiding. en het ging ook niet weg. na veel onderzoek bij huisarts en ziekenhuis, van hartfilmpjes tot conditietesten en noem maar op, kwam de diagnose. inspanningsastma. of zoals in de volksmond word gezegd, sporters astma. ja. ik kan niet echt meer veel sporten doen sinds ik er last van kreeg. volgens de arts is dit iets wat ook later in het leven tot uiting kan komen. dan komt het meestal rond het 20e of 40e levensjaar. en ik was al 20…… dat verklaarde waarom ik het nooit eerder in mijn leven ervaarde. maar het betekende wel dat ik het voor de rest van mijn leven heb. en dus niks te zoeken had op een sportopleiding. weer een jaar weg.

en nu? ik ben in de zomervakantie jarig dus ik begin en eindig een schooljaar dus ook met de zelfde leeftijd. ik begon het schooljaar hierna dus met de leeftijd van 21. ik besloot paraveterinair te doen. ik wilde nog steeds fysio worden en op die manier kreeg ik nog een beetje anatomie mee. dan denk je misschien ja maar toch alleen die van dieren? niet helemaal. die van dieren lijkt vaak op die van ons mensen. en we vergelijken dus ook veel tussen die 2. bij mensen en muizen zitten de organen op bijna dezelfde plekken. koeien hebben tegenovergestelde knieën van mensen. enzovoort. op dit punt was corona al een ding en van mijn vorige blog kan je weten dat ik op deze opleiding certificaten heb gehaald omdat het op de sport opleiding niet kon vanwege corona. corona was dit schooljaar ook nog een ding en dus had ik online les.

verder verliep mij dit wel prima. alleen moest ik weg bij mijn kamer training en dus ging ik op mezelf wonen. dit was een heel gedoe wat in vorige blogs te lezen is want dat is nu ongeveer een jaar geleden. ik begon met bloggen in deze hectische periode. en ik verhuisde dus naar Friesland. ook dit bracht wat problemen voor de opleiding met zich mee. allereerst was stage krijgen al moeilijk. laat staan wanneer je school in Gouda zit en je midden in je stage periode 2 provincies verder op verhuist. dan zou ik de 1e 4 weken stage in Gouda of omgeving moeten doen en dan de andere 4 weken in Friesland. dat werd hem niet dus de school zei dat ik geen stage hoefde te doen gezien de omstandigheden.

deze opleiding was ook in Friesland. in Leeuwarden. deze was alleen niet versneld. en duurde dus 3 jaar in plaats van 2. de school vond het heel lastig dat ik van een versneld traject kwam. ik had de lesstof van het 1e en 2e jaar gedaan, maar had op papier maar 1 jaar gestudeerd. dus zou ik in het 2e of 3e jaar moeten beginnen bij hun? ik persoonlijk vond dat het gaat om de kennis die je hebt en dat ik dus naar het 3e jaar moest. helaas had ik daar niet veel over te zeggen. en toen was er nog 1 probleem. ik had natuurlijk helemaal geen stage gelopen. en daardoor wilde de school misschien dat ik zelfs helemaal opnieuw begon in het 1e jaar. dat zag ik al helemaal niet zitten. 2 maanden later wist de school nog steeds niet wat ze met mij aan moesten. dat geeft mij geen vertrouwen in een school en dus wilde ik al helemaal niet meer naar die school toe.

maar het was nu al mei. dus ik had net veel tijd meer om iets te kiezen. en het hbo met een 21 jaar toets? shit… dan moet je je al voor 15 januari aanmelden. een half jaar wachten dan? nee dan krijg ik geen studie financiering en kan ik me huur niet betalen. ik moet dus wat gaan doen. dan maar volgend jaar naar het hbo. mijn vriend is een engineer. een engineer allround specialist. die weet van alles wel wat zeg maar. hmm lekker breed. hij doet veel verschillende dingen dus dat is wel leuk. je leert veel nieuwe dingen. ook hoe dingen nou dus in elkaar zitten en hoe ze werken. maar dat vind ik leuk. en je bent altijd wel bezig met dat beroep. nou dan ga ik dat een jaartje doen en dan doe ik daarna wel fysio.

toen begon de zomervakantie. ik praatte met mijn vriend over de opleiding en over zijn werk. maar hoe meer ik hoorde hoe leuker het klonk. hoe meer ik ging twijfelen of fysio wel de juiste keuze was. en na mijn eerste 3 weken was ik verkocht. ik word een engineer. ik ga niet een jaartje hobbyen op een studie en dan naar hbo fysio. ik maak dit af. ik ga daarna kijken welke richting van engineering ik ga doen op heb hbo. ik studeer heer af als een allround engineer. ik kan dan nog voor specialist gaan of voor lead engineer. en zo nog meer dingen. ik ga genieten van deze opleiding en rustig kijken wat voor engineer studie ik ga doen op het hbo. maar ik maak dan eerst deze mbo af en ben dan officieel een allround engineer die machines mag ontwerpen, bouwen en programmeren. ik heb hier al zoveel nieuwe dingen geleerd in zo een korte tijd. het is veel leerstof en best een lastige opleiding. maar dat is precies waar ik hoor en waar ik het naar mijn zin heb.

dankje voor het lezen van mijn blog.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *