Mijn tijd in de jeugdzorg heb ik best als prettig ervaren , ondanks mijn problematiek.

Ik leerde zelfstandig te worden op een beste jonge leeftijd. Het leren voor je zelf te zorgen ging in het begin moeizaam, een goed dagritme aanhouden , dagbesteding , koken en de was doen het hoorde er nu allemaal bij.

Ik woonde met met verschillende jongeren met verschillende problematiek. Sommige zaten er al wat langer en andere zaten er pas net. 

De jongeren die er net waren zoals ik gingen wat meer met elkaar om, we woonde samen dus je ziet elkaar elke dag en dat zorgt ervoor dat je een band opbouwt. 

Een band die voor mij heel belangrijk was. 

Het liet mij zien dat ik niet de enige ben op de wereld met problemen en dat het niet erg is als het even niet mee zit. 

Ik leerde veel jongeren kennen waar ik elke dag mee om ging en met vele heb ik een goeie band in die tijd met ze opgebouwd, het gaf mij een gevoel van vertrouwen , dat ik er mag zijn om wie ik ben. 

Ik bouwde mooie vriendschappen op binnen de groep waar ik woonde, ik voelde me verbonden met hun. Ik hoefde me bij hun niet te schamen dat ik problemen heb of dat het me even niet lukt, zij snapte dat heel goed. 

Heb jij binnen jou groep een goeie vriend of vriendin waar je je problemen wel is mee bespreekt ? Laat het me weten in de reacties

1 reactie

  1. Sharon op zegt:

    Een heel mooie blog Desjo. Ik ben blij dat ook jou ervaring in de instelling prettig was. Heb je nog contact met andere jongere van toen?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.