ONTSTAAN

Stichting STUK is ontstaan in 2005. Jongeren maakten toen het theaterstuk STUK in Studio West. Omdat zij subsidie kregen hadden ze een stichting nodig. Die moest een naam hebben. Toen bedachten we snel ‘STUK’: we hadden een stuk gemaakt, we vonden onszelf stukken en we waren ook best wel een beetje stuk van dingen die vroeger gebeurd waren. Dus -> STUK, Kapot Goed!

VISIE EN ORGANISATIE
Stichting STUK bestaat alleen als er jongeren zijn die iets willen doen tegen geweld in opvoeding en relaties. Of opkomen voor jongerenrechten die daarmee te maken hebben. Volwassen mensen bemoeien zich daar niet mee.
Een bestuur komt een paar keer per jaar bij elkaar (of vaker wanneer nodig) om te zien of zij projecten kunnen ondersteunen. Er is een echte erkende boekhouder die op de centen let en een eindredacteur die projecten inhoudelijk kan begeleiden als jongeren dat willen.
Stichting STUK heeft geen eigen geld. Per project wordt subsidie aangevraagd.

GEWONNEN PRIJZEN
2006 – Jan Brouwerprijs (beste project preventie kindermishandeling) voor Theaterstuk ‘STUK’
2009 – Jan Brouwerprijs (beste project preventie kindermishandeling) voor STUKvideo
2014 – nominatie Innovatieprijs Aanpak Kindermishandeling voor Actie ENTER en medewerking aan 4 uitzendingen van ’t Klokhuis over kindermishandeling.
2016 – Bronzen Pagadder (beste sociale vrijwilligers initiatief) voor Forumtheater.be
2017 – Prijs Lydia Chagoll / Koning Boudewijn Stichting voor Forumtheater.be