ONTSTAAN

Stichting STUK is ontstaan in 2005. Jongeren maakten toen het theaterstuk STUK in Studio West. Omdat zij subsidie kregen hadden ze een stichting nodig. Die moest een naam hebben. Toen bedachten we snel ‘STUK’: we hadden een stuk gemaakt, we vonden onszelf stukken en we waren ook best wel een beetje stuk van dingen die vroeger gebeurd waren. Dus -> STUK, Kapot Goed!

VISIE EN ORGANISATIE
Stichting STUK bestaat alleen als er jongeren zijn die iets willen doen tegen geweld in opvoeding en relaties. Of opkomen voor jongerenrechten die daarmee te maken hebben. Volwassen mensen bemoeien zich daar niet mee.
Een bestuur komt een paar keer per jaar bij elkaar (of vaker wanneer nodig) om te zien of zij projecten kunnen ondersteunen. Er is een echte erkende boekhouder die op de centen let en een eindredacteur die projecten inhoudelijk kan begeleiden als jongeren dat willen.
Stichting STUK heeft geen eigen geld. Per project wordt subsidie aangevraagd.

GEWONNEN PRIJZEN
2006 – Jan Brouwerprijs (beste project preventie kindermishandeling) voor Theaterstuk ‘STUK’
2009 – Jan Brouwerprijs (beste project preventie kindermishandeling) voor STUKvideo
2014 – nominatie Innovatieprijs Aanpak Kindermishandeling voor Actie ENTER en medewerking aan 4 uitzendingen van ’t Klokhuis over kindermishandeling.
2016 – Bronzen Pagadder (beste sociale vrijwilligers initiatief) voor Forumtheater.be
2017 – Prijs Lydia Chagoll / Koning Boudewijn Stichting voor Forumtheater.beActueel verslag

Van 21 november 2020 t/m 21 november 2022 hebben acht jongeren een jaar lang geblogd over het leven nu na een leven met jeugdzorg.

Dat project was zeer succesvol. Er zijn duizenden mensen bereikt online en ook live zijn er zeer nuttige bijeenkomsten geweest. Onder ander op de Universiteit Gent, bij jeugdzorg Emmaüs Antwerpen. Indien u wenst kunt u een eindverslag van dit  project opvragen.

De bijbehorende brochure in een oplage van 3000 exemplaren is bijna geheel weggegeven aan mensen en organisaties die daar wat aan hebben. Het project is zo succesvol dat een nieuwe generatie bloggers willen doorgaan. Op dit moment zijn we bezig om te zien hoe we dat organiseren. Eén van de bloggers  Patricia Mourits, neemt daarbij het voortouw, ondersteund door Har Tortike.

Hoofdlijnen beleidsplan

Jongeren de kans bieden ingrijpende levenservaringen te verwerken in een artistieke en/of educatieve vorm, om daarmee andere jongeren weerbaarder te maken, volwassenen te stimuleren kinderen en jongeren te helpen, en tegelijkertijd het vertrouwen in zichzelf vergroten.

Inkomsten en vermogensbeheer

Alle inkomsten komen uit subsidieaanvragen voor projecten bij subsidie verstrekkers.
Er is geen vermogen om te beheren.

Jaarverslagen

Bestuurssamenstelling

Voorzitter: Marjon Donkers
Penningmeester: Evert van den Berg
Secretaris: Yvonne van der Heij

Beloningsbeleid

Geen van de bestuursleden of de beleidsbepalers wordt beloond.