Er is één vraag die me vandaag bezighoudt. Kan je rekenen? En daarmee bedoel ik niet wiskunde 🙂 Ik zal mijn vraag duidelijker formuleren: is er iemand waarop je kan rekenen of waarop je ooit hebt kunnen rekenen? Is er iemand waarvan je denkt dat die ooit iets heeft betekend, hoe klein ook? Ik herinner mij bijvoorbeeld een treincontroleur die me ‘s avonds zag zitten aan een treinstation en me vroeg of het wel ging. Zomaar, spontaan. Ik had het niet verwacht, maar ergens voelde ik me daardoor verbonden met de wereld. Een gevoel dat ik op dat moment ontbrak. Het was een simpele vraag, maar misschien o zo belangrijk. Ik vroeg me af of jij ooit zo een momentje hebt gehad, of misschien meerdere? Wat voor gevoel gaf het je?

Je ziet dat steun soms van onverwachte hoek komt. Soms op tijd, soms te laat.

1 reactie

  1. Leonard Cohen verwoordde het zo:

    There is a crack in everything,
    that is how the sun gets in.

    Soms is die zon een treinconducteur.
    Het kan zo eenvoudig zijn om mensen blij te maken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.