Tekst 1

’t moeder zijn !
Het ongelooflijkste gevoel dat ge kunt hebben.

Een paar jaar geleden, ik dacht, ik wil mama zijn of okay mama worden later. En ik zag soms vrouwen op straat of in de bus met een kindje. Toen begon ik altijd heel hard te lachen, ach dat wil ik ook ! 😀 Dat is toch geweldig om alles te doen voor je kind. Je moet ‘m ophalen van de creche en van ’t school… En nu dat ik mama ben, denk ik amai… wat moeten al die vrouwen allemaal doen in een dag met een kind! Nu denk ik helemaal anders daarover, nu zit ik zelf op de bus, en dan zie ik kindjes naar mij kijken en dan denk ik: niet dromen daarover! 😅

’s Ochtends sta ik op. Ge weet nooit om hoe laat ge opstaat. Als de kleine wakker is wordt ik ook mee wakker. Dat kan om 4 uur ’s nachts zijn, dan kan om 5 uur zijn of pas 8 uur. Ge weet da niet. Ge wordt wakker en ge denkt ‘och ik ben al kapot van de dag ervoor’ en ge draait nog ene keer om. De kleine begint allemaal geluidjes te maken, zo van ‘mama hoort me denk ik niet’, . Hij heeft twee tuutjes in bed, 1 voor in zijn mond en 1 om voor in zijn hand, en hij slaagt tegen het bed met zijn tuutje. Luider en luider, tot hij ziet dat ik op sta. Meestal haal ik dan eerst koffie en dan hoor ik hem vanuit de living en dan hoor ik hem luider en luider brabbelen en lachen. Dan ga ik hem halen en dan begint hij te lachen hè. Dan lacht hij naar mij. En dat is het ongelooflijkste gevoel dat ge kunt hebben. Dan ge maakt zijn pappeke, ge doet zijn pamper, ik laat die nog een beetje spelen en ik maak zijn tas klaar, ik maak me eigen klaar. Ik kleed hem aan voor buiten. Ik wil juist vertrekken en dan kotst die nog eens een keer. Ik kleed hem nog eens aan. Dan zijn we eindelijk klaar om te vertrekken, maar ik ben zelf eigenlijk nog helemaal niet okay. Mijn haar zit nog gewoon helemaal uhhhh. Dan gaan we op de bus en dan valt hij in slaap. Altijd als we op de bus zijn valt hij direct in slaap. Ge komt bij de creche en ge denkt ‘ah okay, ik ga vandaag nog eens een dag kunnen hebben’

Maar wacht hè, milyano, mijn schatje… hij is in een doos aan het kruipen…… dus tot de volgende keer iedereen.

Een hele gelukkige kerst en nieuwjaar gewenst van yana en myliano de kapoen. 👶🏼

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *