Mijn vriendin en ik waren laatst de persconferentie aan het kijken over de COVID maatregelen in Nederland , en het verbaasde mij zo dat de maatregelen in Nederland niet werden aangescherpt, terwijl de cijfers wel hoog oplopen. De minister president vertelde in zijn toespraak dat er over een week een persconferentie komt met meer duidelijkheid over het wel of niet het aanscherpen van de maatregelen. Waar ik vooral verbaasd over was is waarom wij als land nog niet in lockdown zijn geweest. Veel landen hebben al of zitten nog in lockdown. 

Bij mij creëert het af en toe best wat onrust,zou ik wel even naar de stad gaan of naar de winkel of kan ik maar beter thuis blijven ? Als ik naar buiten ga om boodschappen te halen zie ik best veel mensen buiten terwijl er een advies gegeven is om zo veel mogelijk thuis te gaan werken. Dan bedenk ik bij mezelf hebben al deze mensen toevallig een vitaal beroep of gaan hun net als ik ook boodschappen doen. Haha, dan moet ik wel even lachen van binnen en bedenk dan maar dat ze een vitaal beroep hebben. 

Soms bedenk ik me wat zou ik doen als ik baas van Nederland zou zijn 

Als ik baas van Nederland zou zijn zou ik de maatregelen aanscherpen, ook al word dat voor vele vervelend , het thuis werken , meer irritaties onderling , niet meer even contact met familie/vrienden of niet meer je favoriete sport beoefenen. 

De keer zijde van de medaille is dat er we minder contact is dus ook minder verspreiding onderling, waardoor de cijfers waarschijnlijk naar beneden zullen gaan. 

Wat zou jij doen als je baas van Nederland zou zijn? Laat het weten in de reacties. 

#staysave #Covid #together

1 reactie

  1. dat gevoel heb ik ook. ik denk steeds dat Duitsland het veel beter aanpakt. Zijn mensen in Nederland en België zijn heel makkelijk in het verzinnen van smoesjes en achterom – weggetjes?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *